Aflevering van A tot Z

Gefeliciteerd! U heeft een nieuwe auto gekocht. Wat gebeurt er na het afsluiten van een koopcontract? Onze medewerkers zorgen ervoor dat uw auto volgens afspraak zo snel mogelijk aan u geleverd wordt.

Hieronder vindt u alle informatie omtrent de aflevering van uw nieuwe auto:

 • Kopen
  Nadat uw de koopovereenkomst hebt ondertekend, zullen wij de auto voor u bestellen. Indien u een voorraadauto of een occasion heeft aangeschaft, wordt deze zo snel mogelijk ingepland in onze werkplaats om deze afleveringsklaar te maken.
 • Aflevering
  Met uw verkoper maakt u een afspraak voor de aflevering van uw auto.
 • Financiering (privé)
  Indien u uw auto onder een financiering koopt, zullen wij na het afsluiten van de koopovereenkomst de financiering in werking zetten. Bij de financieringsmaatschappij wordt een acceptatieprocedure in gang gezet. Dit bestaat meestal uit een toetsing van de BKR en een onderzoek naar uw kredietwaardigheid. Het kan voorkomen dat er door de financieringsmaatschappij om een aanbetaling wordt gevraagd. Na goedkeuring van de financieringsaanvraag worden de contracten naar ons verzonden. Vervolgens kunnen wij de bestelling en/of het gereed maken voor aflevering van uw auto in werking zetten.
 • Financiering (zakelijk)
  Indien u uw auto onder een financiering koopt, zullen wij na het afsluiten van de koopovereenkomst de financiering in werking zetten. Bij de financieringsmaatschappij wordt een acceptatieprocedure in gang gezet. Dit bestaat meestal uit een toetsing van de BKR en het opvragen van uw jaarcijfers bij de KvK. Ook kan er naar de meest recente jaarcijfers worden gevraagd. Houd er rekening mee dat de BTW niet kan worden mee gefinancierd. Deze dient voor aflevering van de auto te worden betaald. Het kan voorkomen dat er door de financieringsmaatschappij om een aanbetaling wordt gevraagd. Na goedkeuring van de financieringsaanvraag worden de contracten naar ons verzonden. Vervolgens kunnen wij de bestelling en/of het gereed maken voor de aflevering van uw auto in werking zetten. Vraag uw verkoper naar de voorwaarden van een financiering.
 • Leasen
  Indien u een leaseauto wilt bestellen en u hebt samen met ons de juiste auto samengesteld, dan dient u uw bestelling door te geven aan uw wagenparkbeheerder of leasemaatschappij. Voor meer informatie over lease en de werking hiervan verwijzen wij u graag naar onze zakelijke pagina’s. Na de goedkeuring van uw leasecontract kunnen wij de bestelling en/of het gereed maken voor de aflevering van uw auto in werking zetten.
 • Kentekenbewijs
  Een kentekenbewijs wordt bij ons altijd door onszelf op naam gesteld. Voor het tenaamstellen van een kentekenbewijs zijn wij het originele rijbewijs nodig. Deze mag niet verlopen zijn en de adresgegevens dienen te kloppen. Indien u het kentekenbewijs op naam van een VOF of een BV wilt stellen, zijn wij een kopie van het KvK nodig. Dit mag niet ouder zijn dan 1 jaar op de dag dat het kentekenbewijs wordt tenaamgesteld. Hiernaast zijn wij ook het rijbewijs nodig van de persoon, die als gemachtigde en natuurlijk persoon, op het KvK uitreksel vermeld staat. Bij een tenaamstelling van een leaseauto wordt in de meeste gevallen het kenteken op de leasemaatschappij tenaamgesteld.
 • Levertijd
  Iedere auto heeft weer andere levertijden. Dit hangt geheel af van uw wensen en de opties die u heeft meebesteld. Overleg met onze verkopers wat de mogelijkheden zijn van de door u gewenste auto. Indien auto’s bij ons op voorraad staan, worden deze in de meeste gevallen binnen twee weken afgeleverd. In overleg is er uiteraard van alles mogelijk. Vraag ons naar de mogelijkheden.
 • Motorrijtuigenbelasting
  Vanaf het moment dat het kentekenbewijs wordt tenaamgesteld, zal ook de belastingdienst de motorrijtuigenbelasting doorbelasten. Bij een leaseauto wordt dit meestal via de leasemaatschappij aan u verrekend.
 • Verzekering
  U bent verplicht uw auto minimaal WA te verzekeren. Doe dit vanaf het moment dat het kentekenbewijs wordt tenaamgesteld. Tot dan is de auto nog via ons verzekerd. Uiteraard kunnen wij ook de verzekering voor u verzorgen. Wij adviseren u graag over welke vorm van verzekering het beste bij u past. Kijk hiervoor bij verzekeringen. Indien u uw verzekering zelf regelt, heeft uw verzekeringsmaatschappij een aantal voertuiggegevens nodig zoals het kenteken, meldcode en het gewicht. Een aantal dagen voor de afleverdatum ontvangt u deze gegevens van uw verkoper.
 • Factuur/betaling van uw auto
  Op de verkoopovereenkomst staat wat er ook op de factuur komt te staan. In de meeste gevallen zal de auto voor het moment van aflevering moeten worden betaald. Er kan contant of per pin worden betaald. Vraag uw verkoper wat bij u van toepassing is. Hij kan u hierin adviseren.