Weidelco Foodpartners Beetgum

Huub Rolf, directeur Weidelco Foodpartners, Beetgum:
‘Comfortabel en betrouwbaar; da’s een hele goede combinatie.’ 

‘Vandaag besteld, morgen in huis.’ Het is een kreet die we steeds vaker horen. Maar voor versondernemers als slagerijen, supermarkten en andere levensmiddelenwinkels, is dat niet zomaar een belofte. Een snelle, betrouwbare levering van verse, kwaliteitsproducten is voor hun bestaan van groot belang. Weidelco Foodpartners maakt deze belofte aan haar klanten waar.

Huub Rolf is directeur van Weidelco Foodpartners: “Weidelco heeft een gespecialiseerd totaalassortiment; wij bieden de versondernemer alles wat hij dagelijks nodig heeft. De ondernemer kan zo snel over de producten beschikken omdat wij nagenoeg alles uit voorraad leveren.” Daarbij komt dat Weidelco vestigingen heeft door het hele land. 

Samen slimmer werken
Huub Rolf legt uit waarom het belangrijk is om in de buurt te zijn van de klant. “Elke regio en elke winkel is anders. Een goede samenwerking met onze klanten is dan ook belangrijk. Bijvoorbeeld door samen in te spelen op de veranderingen in de branche. Samen slimmer werken, dat is ons idee. Onze specialisten en vertegenwoordigers zijn dagelijks onderweg naar onze klanten om ondersteuning te bieden, te adviseren en oplossingen te bieden,” vertelt Huub Rolf.

Meer dan 20 jaar Peugeot
Deze mensen van Weidelco rijden al meer dan 20 jaar in auto’s van Peugeot. “We hechten veel waarde aan onze relaties, dus ook aan onze dealer. Maar het is ook gewoon een feit dat Peugeot zich onderscheidt; ze rijden comfortabel en zijn betrouwbaar, dat is een hele goede combinatie.” Er rijden van Peugeot Haaima 26 auto’s voor Weidelco door het hele land. “Onze buitendienstmensen maken enorm veel kilometers”, beaamt Huub Rolf, “en je wilt niet hebben dat de auto’s stil komen te staan. Vroeger hadden we auto’s van diverse merken, maar Peugeot staat het minst stil en bovendien is het fijn om alle auto’s van één merk en bij één dealer te hebben.”

Toonaangevend
Het vakmanschap en kwaliteits-denken van Weidelco heeft erin geresulteerd dat Weidelco een toonaangevende groothandel is voor de versbranche. Naast de vestigingen Beetgum, Sittard, Tilburg en Zwolle komt er een nieuwe locatie bij in Leeuwarden. Huub Rolf legt uit: “Ons assortiment wordt steeds groter en de magazijnfunctie steeds belangrijker. Eind volgend jaar of begin 2019 moet het pand in Leeuwarden klaar zijn. We kijken ernaar uit, het kan ons natuurlijk niet snel genoeg gaan!”