‘We hebben veel lol gehad onderweg’

Anne Lourens, algemeen directeur Lasaulec

Snel, compleet, betrouwbaar en praktisch. Lasaulec. Een succesvolle technische groothandel voor het marktsegment industrie, die alle denkbare producten voor de professionele afnemer levert. “We zijn een bedrijf met roots in het noorden, maar hebben vestigingen in het hele land,” vertelt Anne Lourens, directeur van Lasaulec.

We kennen Lasaulec natuurlijk ook als sponsor van het marathonschaatsen. Team Lasaulec is een serieuze speler in de Topdivisie van het marathonschaatsen. “We zijn begonnen vijf jaar geleden met de sponsoring van één dame. Inmiddels bestaat Team Lasaulec uit drie marathonschaatsteams van twaalf fanatieke sporters.”

Dit jaar is Peugeot Hylkema aangehaakt bij Team Lasaulec. Het herenteam van Team Lasaulec rijdt in auto’s van Hylkema. Lourens is erg blij met deze samenwerking: “We hebben ontzettend veel lol onderweg gehad. Zaken doen we open en betrouwbaar: we schudden mekaar de hand en doen niet aan stapels papierwerk. Afspraak is afspraak.” Het wagenpark van Lasaulec bestaat uit 85 auto’s, waarvan het afgelopen jaar 30 stuks zijn vervangen door een Peugeot van Hylkema. “Hylkema is no-nonsense en compleet. Ze zijn hartstikke plezierig en luchtig in de omgang, maar 100% betrouwbaar.” Volgens Lourens past dat goed bij de mentaliteit van Lasaulec.

Is Lasaulec en de schaatssport daarom ook zo’n goede combinatie? “Onze mensen weten van aanpakken. Net als marathonschaatsers: niet mopperen, gewoon doorgaan,” antwoordt Lourens. “Maar elk jaar bekijken we opnieuw wat we gaan doen. Met sponsoring willen we iets kunnen doen voor de sporters, waardoor ze verder kunnen groeien en ontwikkelen. En een stukje besef: hoe ga je om met profilering, met de relatie topsportbedrijfsleven, om uiteindelijk makkelijker nieuwe sponsors aan te trekken.” 

Team Lasaulec volgen? Kijk op www.teamlasaulec.nl.

Lees hier onze eindejaarskrant!

 

Foto links v.l.n.r.: Robin Snoek - Jordy Harink - Sjoerd den Hertog - Ynco de vries (ploegleider) - Ruud Brouwer (verzorger) - Pim Cazemier - Jan Korenberg (op de foto ontbreekt Mart Bruggink).

Foto midden, Anne Lourens, directeur Lasaulec.

Foto rechts v.l.n.r.: Pim Kazemier - Sjoerd den Hertog - Jordy Harink - Robin Snoek.