Stichting Milou en Peugeot Hylkema

Harry Bosscher, vader van de 14-jarige Milou: ‘Hoop is een sleutelwoord in ons leven.’

13 jaar, vmbo-scholiere en aanstormend turntalent op de trampoline. Milou Bosscher is een sprankelend jong meisje en de wereld ligt aan haar voeten. Maar dan gebeurt wat je niet voor mogelijk houdt. Milou valt tijdens het NK Trampolinespringen en heeft een dwarslaesie. Ze hoort van de artsen dat ze nooit meer zal kunnen lopen, nooit meer iets zal voelen.

Inmiddels is Milou 14 en nog steeds een vrolijke, optimistische meid. Haar vader, Harry Bosscher, vertelt dat het goed met haar gaat. “Ze bezoekt zo veel mogelijk revalidaties. Milou is ervan overtuig dat ze ooit weer gaat lopen.’’ Het is dus niet zo dat Milou niks meer voelt. “Nee, al op de intensieve care lukte het Milou om haar linkerarm een klein beetje te bewegen, toen kregen we hoop. We denken in mogelijkheden.”

Stichting Milou
Hoop is een groot sleutelwoord voor de familie Bosscher. De therapieën en behandelingen worden niet vergoed omdat het nut niet wetenschappelijk is bewezen. Stichting Milou is opgericht om geld in te zamelen om met alle mogelijke middelen het leven van Milou te veraangenamen. “We krijgen ontzettend veel steun, van kleine tot grote acties. De wereld bestaat vooral uit heel veel lieve mensen!”

Lees hier meer

Rolstoelbus
Thuis heeft de 14-jarige inmiddels haar eigen kamer op de begane grond, een zorgunit. “En we hebben nu ook een schitterende rolstoelauto. Wouter den Burger van Peugeot Hylkema heeft daarin veel voor ons betekend. Via een inruil kreeg Hylkema een rolstoelbusje waar wij een half jaar in mochten rijden. We hebben nu de Peugeot Expert en hij is echt super! Vooraf waren we een beetje bang dat het zou zijn alsof we in een enorme bestelbus zouden rijden, maar je merkt gewoon helemaal niet dat ‘ie zo groot is. We zijn er al mee op vakantie geweest en we hoefden ons geen zorgen te maken of alles wel mee kon en hoe we alles moesten regelen.”

De nieuwste Peugeot Expert is qua design een hele mooie bestelwagen en uitermate geschikt voor rolstoelvervoer. En omdat de cockpit van de Expert heel functioneel en ergonomisch is heeft ‘ie een zitpositie als een personenwagen. “We hebben met deze auto een stukje vrijheid en ontspanning terug.”