Peugeot presenteert nieuwe Peugeot Boxer

Peugeot heeft met de Peugeot Boxer een grote, praktische bedrijfswagen in handen die onderhand al acht jaar meegaat. Sinds 2006 is de derde generatie namelijk al in productie en dat is lang genoeg geweest volgens Peugeot. Zodoende zien we nu de vierde generatie van de Peugeot Boxer.

De complete voorzijde is aangepast en heeft nu een nieuwe neus, bumpers en grille. LED-dagrijverlichting is een optie. Ook het interieur is onder handen genomen en hier is onder andere een nieuw stuurwiel te vinden. Daarnaast vernieuwden de Fransen het aanbod van de audiosystemen. Hierdoor kan de klant onder meer kiezen voor een vijf inch touchscreen met functies als streaming audio en het voorlezen van SMS-berichten.

Hulpsystemen

Er is ook aan de veiligheid gedacht, want ABS, ESP, BAS (Brake Assist System), een bestuurdersairbag en elektrisch bedienbare ruiten en spiegels zijn allemaal standaard. Dankzij Load Adaptative Control houdt de ESP nu rekening met de hoeveelheid vracht in de bus. Lane Departure Warning System is standaard voor bestelauto's van vier ton en is optioneel verkrijgbaar op de andere versies.

Motor

Peugeot levert de Peugeot Boxer met vier verschillende dieselmotoren. De instapper is de 2.2 HDiF viercilinder met 110 pk en 250 Nm. Daarnaast is deze motor ook nog leverbaar met 130 pk en 320 Nm en met 150 pk en 350 Nm. Het topmodel is de 3.0 HDiF met 180 pk en 400 Nm.

Bekijk foto's van de nieuwe Peugeot Boxer

Bron: Autovisie / Autowereld