Kenonz, over Hylkema & Lease.

Hein Slagman, eigenaar van Kenonz, over Peugeot Hylkema & Lease.

‘Korte lijntjes, afspraak is afspraak en zo nodig creatief.’

Kenonz, gespecialiseerd detacheringsbureau, bestaat vijf jaar en is groeiende. Met locaties in Gorredijk en Apeldoorn openen ze binnenkort hun derde locatie in Hoorn. Naar volle tevredenheid reden de mensen van Kenonz al een aantal jaar in leaseauto’s. Tot er organisatorisch het één en ander veranderde bij de leasemaatschappij. 

Hein Slagman is eigenaar van Kenonz: “We reden altijd in leaseauto’s die bij Peugeot Hylkema vandaan kwamen. Toen we van de leasemaatschappij auto’s van een andere dealer kregen en alle communicatie ineens digitaal moest, ben ik met Ate Bierma (Peugeot Drachten, red.) in overleg gegaan. Want we wilden wel bij Hylkema blijven.” Ate Bierma vertelde Slagman over FGD Lease*, een leasemaatschappij waar onder andere Peugeot Hylkema leaseauto’s aan levert en het contact tussen klant en dealer rechtstreeks kan gaan. “We zijn erg tevreden over de samenwerking met Hylkema,” vertelt Hein Slagman. “Altijd korte lijntjes, afspraak is afspraak, en als het nodig is komen ze met creatieve, flexibele oplossingen.”

Bewuste keus
Het detacheringsbureau heeft zo’n 170 mensen geplaatst binnen de sectoren overheid, zorg en woningcorporaties. Intern zijn er 25 mensen aan het werk. Kenonz is sinds juli aangesloten bij FGD Lease en heeft ondertussen al 10 auto’s geleaset. Slagman legt uit: “Soms detacheren we mensen voor een project van een maand of vier, dan is Shortlease ideaal. Operational Leasecontracten sluiten we af voor mensen die langer aan onze organisatie gebonden zijn. Daarom hebben we ook alleen nog maar Peugeots, dat is een bewuste keuze. Het zijn gangbare, betrouwbare auto’s. Ze zijn niet extreem duur en kunnen lang bij ons blijven. En Peugeot beschikt over een mooie range: de 108, 308, 508, alles zit er wel tussen.” 

Hoe zit het eigenlijk met autoreclame op een leaseauto? Rijden er leaseauto’s rond met bestikkering van Kenonz? “Jazeker, dat is gelukkig geen probleem!” lacht Slagman. “Ook dat regelt Peugeot Hylkema trouwens allemaal. Ik hoef het alleen maar naar Ate Bierma te sturen en hij zorgt er voor dat het er heel mooi op komt.”