Iris Kroes: een echt auto-meisje!

Iris Kroes, winnares van The Voice of Holland 2012, voelt zich goed. Ze is net terug van een songwritingcamp in Spanje en zit in een creatieve flow. “Ik heb daar allemaal leuke mensen leren kennen en ik ben echt superblij met mijn nieuwe songs!” Iris wordt dit jaar 25 en geniet van het leven als artiest. Afgelopen jaar stond ze onder andere in het theater met ‘Irisistible’, speelde ze in het Concertgebouw, deed ze een kersttour en trad ze op voor Koningin Máxima. 

Het is al weer zes jaar geleden dat Iris The Voice won. “Het eerste jaar beleefde ik in een roes: ik werd rondgereden door een tourmanager, ik volgde auto-rijlessen, mijn album kwam uit, ondertussen werd de auto afgeleverd die ik gewonnen had. Als ik nu op tv zie dat iemand een auto wint, denk ik ‘jeetje wat gaaf!’. Dan kan ik me gewoon niet voorstellen dat ik er zelf ooit één won. Nu ben ik me veel bewuster van alles. Ik vind het geweldig dat mensen speciaal voor mij een kaartje kopen om van mijn songs te genieten.

Peugeot 3008
Onlangs heeft Iris voor het eerst zelf een auto gekocht. “De nieuwe Peugeot 3008. Ik ben er super blij mee! Ik ben een echt auto-meisje. Ik wilde de mooiste en nieuwste auto die er is. En dat is de Peugeot 3008! Voorwaarde is natuurlijk wel dat mijn harp erin past en nog nog twee passagiers. Toen ik auto’s ging kijken heb ik dus mijn harp steeds mee gehad. Via Jouke de Vries van To be in Touch evenementen, die tevens de boekingen doet van mijn optredens kwam ik bij Hylkema in Heerenveen terecht, daar kon ik goed zaken doen met Jan Hylkema en vond hij het ook leuk om samen met mij een actie te doen. Met Peugeot Dealer Hylkema en Haaima heb ik afgesproken dat de klanten die ook een SUV kopen kans maken op een huiskamerconcert, in totaal gaan we 6 concerten doen. Ik geef graag huiskamerconcerten, het is elke keer weer anders.

Hoe dit jaar er voor mij uit zal zien? Dit jaar komt er nieuwe muziek uit, daar heb ik heel veel zin in. En ik kan niet wachten om te horen hoe mijn nieuwe muziek klinkt in mijn nieuwe auto. Het geluid door de speakers, dakje open, heerlijk!

Fotografie: Piet Douma