Enno Feenstra, producent, projectleider, gezinsman en motors

‘Wij doen gave dingen en mogen jongens als Haaima meenemen!’

Hij is producent van het meest innovatieve festival van Nederland, Welcome to the Village. Doet de technische productie van de Slachtemarathon. Houdt zich ook nog bezig met Birds & Brass, de Fryske Olympiade en de Europe Sport For All Games Fryslân 2018 (ESFAG2018). Enno Feenstra. Heeft een vrouw en kinderen. Nog tijd voor hobby’s? Jazeker. Hij bouwt zijn eigen motoren.

Een drukke, bevlogen man, die dingen doet die hij gaaf vindt. Welcome to the Village heeft de Evenementen Innovatieprijs gewonnen. “Wij hebben met Welcome tot he Village een mooie innovatieve speeltuin waar we zo veel mogelijk leveranciers in mee proberen te krijgen. Mede dankzij onze partners kunnen wij het thema duurzaamheid breed trekken. Doordat bijvoorbeeld Peugeot Haaima het wagenpark levert, besparen wij geld dat we kunnen investeren in meer research naar groene innovaties.” De auto’s worden ingezet om bands van en naar Schiphol en hun hotels te vervoeren en auto’s rond het festivalterrein.

Cruciale partners
De Slachtemarathon is een succesvolle marathon waar 4-jaarlijks 15.000 wandelaars en wedstrijdrenners aan deelnemen. Ook daar zijn auto’s nodig. “Bij zulke evenementen heb je het over ‘cruciale partners’. Ik kan het me niet permitteren als partners niet functioneren. Op die dag móet het lopen.” Maar het is niet alleen een zakelijke, kille samenwerking. “Je moet het beide gaaf vinden waar je mee bezig bent. Wij doen leuke dingen en daar mogen we jongens als Haaima in meenemen! Anders was er ook geen bal aan.”

“Ik bouw zelf motoren. Eentje heb ik laten spuiten bij een contact van Arne S. Brouwers van Haaima. Want ik weet dat alles wat van Auto Haaima komt aan een bepaalde kwaliteit voldoet. Een paar keer per jaar ga ik met mijn motor naar een beurs en dan stelt Haaima het vervoer beschikbaar. We komen niet bij elkaar op de koffie, maar het is wel een warme band. Het is de extra dimensie die mijn werk me geeft.” Gaat Feenstra dan niet op zijn motor naar zo’n beurs? “Nou nee. Ik bouw een motor niet per se voor de functie, maar vanwege het ambacht en voor de vorm. Mijn motor moet een bepaalde uitstraling hebben: ontwerp, snelheid, kracht. Het is mijn manier om te onthaasten!” 

Fotografie: eigen materiaal Enno Feenstra, grote foto: Hans Jellema, middelste polaroid: Ruben van Vliet