De Peugeot 308 is Auto van het Jaar 2014!

Met een gigantische voorsprong is de Peugeot 308 uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2014. De jury kende 307 punten aan de Peugeot 308 toe en daarmee werd hij met 84 punten verschil uitgeroepen tot de grote winnaar.

De jury heeft uit de groep finalisten – bestaande uit de BMW i3, Citroën C4 Picasso, Mazda3, Mercedes-Benz S-Klasse, Peugeot 308. Skoda Octavia en Tesla Model S – de Peugeot 308 als winnaar aangewezen. De Tesla Model S eindigde op de tweede plaats.

De Peugeot dankt de titel aan zijn goede all-round kwaliteiten en zijn fraaie interieur, dat volgens diverse juryleden de standaard in zijn klasse overtreft. Peugeot-baas Maxime Picat ontvang de trofee uit handen van de voorzitter van de Auto van het Jaar-verkiezing en was uiteraard zeer verheugd. De Peugeot 308 mag de titel een jaar lang dragen en volgt de Volkswagen Golf op, die de jubileumeditie van 2013 won. Toen bestond de verkiezing namelijk 50 jaar.

De Auto van het Jaar-verkiezing wordt georganiseerd door zeven autotijdschriften in Europa, waaronder het Nederlandse Autovisie. In de jury zitten 58 autojournalisten uit 22 landen, die de auto’s tijdens verschillende evenementen aan de tand hebben gevoeld. Daarbij waren ook concurrerende modellen van de finalekandidaten aanwezig, om zo een goede vergelijking te kunnen maken.

Bron: Autokopen.nl