De nieuwe i-cockpit

Een compact stuurwiel, head-up instrumentenpaneel, touch screen. De nieuwe Peugeot i-Cockpit® gaat nog veel verder op het gebied van ergonomie, technologie en zintuiglijke waarneming. Hooggeplaatst digitaal paneel, capacitief touch screen, meer verbindingsmogelijkheden, unieke zintuigelijke prikkeling. De Peugeot i-Cockpit is een optelsom van infotainment, entertainment en connectivity.

De i-Cockpit bestaat uit een aantal verschillende elementen:

  • Een nog compacter stuurwiel dat moet bijdragen aan nog meer rijplezier. De bovenkant is nu ook afgeplat, waardoor je als bestuurder makkelijker over het stuur heen kunt kijken naar het dashboard en de informatie.
  • Een head-up instrumentenpaneel met daarop alle informatie, inclusief bijna full-screen navigatie in het gezichtsveld van de bestuurder, waardoor het autorijden nog veiliger wordt, omdat je je ogen niet van de weg hoeft te halen om naar je navigatie te kijken als deze rechts van je in het dashboard zit. 
  • Een groot 8 inch capacitief (alleen aanraken is voldoende) touchscreen dat centraal op het dashboard is geplaatst waarmee de bediening voor comfort (radio, airco) overzichtelijk bij elkaar is geplaatst en ook die voor de uitrustingen in de auto: navigatie, rijhulpsystemen, telefoon, multimedia, instellingen van de auto moet zorgen.
  • Verchroomde ‘toggels’ op het nieuw vormgegeven middenconsole die eruit zien als pianotoetsen. De vormgeving is zeker uniek en verwacht je eerder bij premium automerken. Ze helpen de bestuurder om snel keuzes te kunnen maken.

De nieuwe i-Cockpit wordt gecomplementeerd met een nieuw modern interieur dat zeker nieuwe modellen een veel luxere uitstraling zal gaan geven. Hiertoe behoren chroom met satijnglans uitgevoerde onderdelen, stoelen met comfortabel omsluitende zittingen en een nieuwe keuze van de materialen zoals een gevlamde stof.

 

Bekijk hier de i-cockpit