Voor in en rond de stad

Peugeot iOn

Peugeot iOn
Vanaf €22 360

Milieubewust

Deze uiterst doordachte kleine auto draagt het milieu een warm hart toe: er is geen uitstoot van schadelijke stoffen en CO2 tijdens het rijden. Daardoor profiteert u bij zakelijk gebruik van slechts 4% bijtelling.

Peugeot iOn compact

Wendbaarheid

Dankzij de compacte afmetingen (lengte 3,48 meter en breedte 1,47 meter), de kleine draaicirkel en de elektrische stuurbekrachtiging kunt u met de iOn uitstekend uit de voeten in het drukke stadsverkeer. De iOn is niet groot, maar valt wel op in het verkeer door zijn karakteristieke uiterlijk en zijn vlotte prestaties.

Peugeot iOn rijcomfort

Rijcomfort

Met zijn rijke standaarduitrusting is de iOn een moderne en praktische stadsauto. De boordcomputer, de centrale vergrendeling met afstandsbediening, de elektrisch bedienbare ruiten voor en achter, de dagrijverlichting, de twee uitschuifbare bekerhouders en de 12V-aansluiting zijn stuk voor stuk zaken die het u gemakkelijk maken aan boord van de iOn.

Peugeot iOn bijtelling slechts 4%

CO2 uitstoot

De Peugeot iOn is een uiterst milieuvriendelijke auto: geen uitstoot van schadelijke stoffen en geen CO2-uitstoot tijdens het rijden. De Peugeot iOn is bekroond met de Grand Prix Auto Environment prijs in 2010. Deze prijs is in het leven geroepen door MAAF Assurances en wordt toegekend aan auto's en technologieën die bijdragen aan een beter milieu.

De Peugeot iOn in het echt ervaren?
Plan uw proefrit hier!

Peugeot iOn lithium-ion accu

Opladen

De iOn is voorzien van een lithium-ion accu met een aanzienlijk hogere opslagcapaciteit dan de oude nikkel-cadmium accu's, die in de jaren negentig werden gebruikt. Deze accu heeft geen last van het zogenaamde geheugeneffect. Dat betekent dat de accu ook gedeeltelijk kan worden geladen zonder dat hij regelmatig volledig ontladen hoeft te worden. Deze gebruiksvriendelijke accu heeft slechts 6 uur nodig om via een normaal stopcontact* volledig te worden opgeladen. Via een speciale laadaansluiting die gelijkstroom met een hoge stroomsterkte levert, kan de accu snel worden opgeladen: 15 minuten voor 50% van de capaciteit en 30 minuten voor 80%.

*Via een standaard monofase 230V-stopcontact, met een beveiligde laadkabel van 5 meter.